Dataansvariga


Baris Soybilgen

Baris Soybilgen 

Dataanalytikern Baris Soybilgen har en masterexamen och en doktorsexamen i ekonomi samt en kandidatexamen som systemingenjör. Hans yrkesmässiga intresse ligger i tidsserieekonometri och maskininlärningsalgoritmer, speciellt deras användning vid makroekonomiska och finansiella prognoser samt prognoser för efterfrågan. Innan han började arbeta för GLD, så arbetade Baris på Bahcesehir University Center for Economic and Social Research, Bilgi University samt på Center for Financial Studies. 

Email: baris.soybilgen@gu.se

Erica Ann Metheney

Erica Ann Metheney

Erica är GLD’s statistiker och chef för GLD’s dataavdelning. Hon har en doktorsexamen i statistik från Texas A&M University, och hennes yrkesmässiga intressen inkluderar data- och nätverksanalys. Som chef för datateamet, övervakar Erica all datarelaterad verksamhet på GLD och utvecklar lösningar för ökad effektivitet. Som GLD’s statistiker ger hon feedback på analyser, utforskar nya analysmetoder och hjälper till med att utveckla analysplaner.

Email: erica.metheney@gu.se

Samuel Wakuma

Samuel Wakuma 

Samuel Tafesse Wakuma är dataanalytiker på GLD. Han har en mastersexamen i miljöekonomi och management från svenska lantbruksuniversitetet. Han är intresserad av experimentella enkätanalysmetoder tillämpade inom utvecklingsfrågor. Hans roll på GLD inkluderar utveckling och implementering av analysplaner, att utforska nya analysmetoder samt att assistera vid tolkning av resultat. Innan han började arbeta på GLD så arbetade Samuel på Environment for Development (EfD), på handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Email: samuel.wakuma@gu.se